Ministri i Punëve të Jashtme të Maqedonisë, Nikolla Dimitrov sot pasdite nëpërmjet rrjetit social “Facebook” e uroi zgjedhjen e Stevo Pendarovskit, për të cilën e votuan delegatët e kongresit të LSDM dhe do të jetë kandidat i përbashkët i LSDM dhe BDI-së së bashku me 29 parti politike nga koalicioni qeveritar.

“Na duhen zgjedhje korrekte, të qeta dhe demokratike dhe zgjedhje të kryetarit që do të jetë partner i qeverisë në realizimin e qëllimit historik” shkruan Dimitrov.
Ai shton se zgjedhje mes kandidatëve, posaçërisht mes Sinjallovskës dhe Stevo Pendarovskit nuk do të jetë i vëshirë.