Në liqenin Sera de Estrela në Portugali, është zbuluar krejt rastësisht një gropë gjigante nga një dron. Nga pamjet nga lartësia duket sikur diçka e mistershme po e thith ujin.
Gropa e thellë plotë 1.500 metra, që përpin gjithçka rreth vetes është regjistruar rastësisht nga tre miq.
Ngjarja e pazakontë është regjistruar nga ajri, me ndihmën e një droni i cili ka befasuar edhe tre miqtë.
Në fakt, kjo gropë nuk është krijuar nga një proces i natyrshëm, siç janë burimet e zakonshme kur aktivizohen dhe thithin gjithë ujin, por është ndërtuar nga një njeri në vitin 1955.
Kjo digë besohet se kontrollon lirimin e fluksit të ujit mes Riberia deri te Gjiri Bay.

https://www.youtube.com/watch?v=h7HDBAfNZN0

Loading...