Banka Qendrore Evropiane (ECB) dhe Banka Qendrore e Anglisë (BoE) arritën një marrëveshje për shkëmbimin e monedhës si pjesë e një oferte për daljen e mundshme të Britanisë nga BE-ja këtë muaj.

Sipas kësaj marrëveshjeje, BoE do të ofrojë hua për bankat britanike në baza javore, dhe BQE do të marrë funte nga Banka Qendrore e Anglisë në këmbim të euros, transmeton Reuters.