Një granatë e pashpërthyer me kalibër 75mm dje është gjetur në orët e hershme të mëngjesit në vendin ‘’Gutev Rid’’ në afërsi të stacionit hekurudhor të Kumanovës.

Granata është gjetur gjatë rekontruimit të stacionit dhe me siguri qëndron aty që nga lufta e dytë botërore. Granata është marë nga organet komepente për ekzaminime të mëtejme.