Një deklaratë e Presdientit turk Rexhep Tahip Erdogan i ka habitur të gjithë, sidoemos kritikët e tij.

Ndërsa iu përgjigjej kritikave se “vendosja e pushtetit në duart e një presidenti nuk i ka hije një shteti të madh”, Erdogan tha se kishte plot shembuj të kësaj që patën rezultuar të suksesshëm.

Shembulli që solli Erdogan dhe që me sa duket e frymëzon, vjen nga Gjermania.

“Mund ta shihni këtë shembuj të Gjermania e Hitlerit, sa mirë funksionoi atje”, ka thënë Erdogan.

Kritikët e tij e përdorën këtë fjali për ta akuzuar se po shndërrohej në diktator. /opinion.al

Loading...