Me afatin e Brexit më pak se 75 ditë larg, gjasat për rritje të një ndarjeje pa marrëveshje janë duke nxitur evropianët e pasur që kanë blerë shtëpitë e tyre në Britani, për të lëvizur.

Anthony Ward Thomas, themelues i një firme me të njëjtin emër që specializohet në zhvendosjen jashtë shtetit, u përballë me 296 lëvizje larg Britanisë në 2018, një rritje prej 82 përqind.

Destinacionet e preferuara përfshijnë Parisin, Brukselin, Cyrihun dhe Gjenevën, si dhe vendet e Francës jugore dhe spanjolle si Majorka.

Trajtimi i negociatave dhe shqetësimi se Jeremy Corbyn mund të bëhet kryeministër, tha Ward Thomas, kanë ndikuar.

Konsumatorët zakonisht janë të pasur, që kanë në dispozicion të paktën 5 milionë funte dhe më së shumti qytetarë të Bashkimit Evropian që lëvizin me familjet e tyre, përfshirë pensionistët që kërkojnë mot më të ngrohtë, por gjithashtu favorizojnë sisteme politike më të qëndrueshme, shkruan ‘monitor’.

Eksodi mund të përshpejtohet pas refuzimit të marrëveshjes së Brexit të Theresa May. Pa fundin e sagës, njerëzit “të cilët janë ulur në duart e tyre” tani mund të lëvizin për të bërë disa vendime që ndryshojnë jetën, tha Ward Thomas, përcjell albinfo.ch.

Kërkesat për zhvendosje u rritën më shumë se 50 për qind në gjysmën e dytë të vitit të kaluar krahasuar me gjashtë muajt e parë, sipas Jo Stoddart, drejtor i Gjeneratës Guernsey.

Italia ka dalë gjithashtu si një vend popullor për lëvizje, nxitur nga Brexit dhe futjen e një regjimi të ri tatimor dy vjet më parë, tha Francesco Tesi, këshilltar i lartë në Lionard Luxury Real Estate. Vendi ishte më parë një fokus kryesisht për pronarët e shtëpive të dyfishta.

Loading...