Nga sot në Strumicë ka filluar karnavali tetë-ditor. Me fëmijët karnevali do të jetë i hapur manifestimi e cila është unike në Maqedoni, transmeton Telegrafi.

Pritet që do të jepen çmime për punimet më të mira letrare në karnaval dhe në mbrëmje do të mbahet koncert tradicional “Koncert nën maskë” e organizuar nga shkolla e muzikës “Boro Xhoni”. Të premtën është karnavali me maska, ku duhet të zgjidhen princi dhe princesha ku të shtunën do ta udhëheqin karnavalin ndërkombëtar.

Këtë vit në karnavalin kryesor duhet të defilojnë më së paku 2.500 karnavalista. 500 do të jenë nga jashtë.

Loading...