Po kërkohet formulim teknik për shtetësinë, që do të ishte e pranueshme edhe për Lëvizjen Besa. Partia u kërcënua se nuk do t’i votojë ndryshimet kushtetuese nëse në pjesën e shtetësisë nuk fshihet termi “maqedonase’.

Për profesorin Ljubomir Frçkovski, ky është njëri nga përfitimet kryesore nga marrëveshja e Prespës. Mohimi i termit “maqedonase’, sipas Frçkovskit është naive, përcjell Telegrafi Maqedoni.

“Mohimi i termit etnik ‘maqedonase”, vjen nga pesa shqiptare nga Lëvizja Besa. Kjo është skandal dhe sulm ndaj identitetit të Maqedonasve. Termi ‘maqedonase’ është një nga përfitimet kryesore nga marrëveshja e Prespës”, thotë Frçkovski.