Personat që gërrhasin mund të kenë probleme me memorien.

Një gjë e tillë mund ta bëjë më të vështirë për të kujtuar ngjarjet e kaluara nga jeta juaj.

Njerëzit që vuajnë nga apnea obstruktive, një nga shkaqet kryesore të gërrhitjes, kanë memorien e përkeqësuar.

Ata kanë vështirësi të kujtojnë detajet specifike, siç janë emrat e kolegëve ose numri i shtëpisë dhe rruga ku jetojnë.

Çdo herë që dikush gërrhet, fyti i tyre ngushtohet duke bllokuar rrugët e frymëmarrjes që gjithashtu largon oksigjenin në tru.

Ekspertët besojnë se kjo mund të shkatërrojë mterien gri në pjesën e trurit të rëndësishme për ruajtjen e kujtimeve.

Loading...