Botimi i një libri, “Udhëtim mes gjuhëve”, dokumenton projektin origjinal të Karelle Ménine dhe Ruedi Baur.

Me Ruedi dhe Vera Baur, të ndihmuar nga piktorët për shkronja, Karelle Ménine ka vendosur instalimet e saj kaligrafike në Nyon, Faido (Tiçino), Biel dhe tri qytete të tjera zvicerane, në mënyrë që të vendosë dialogë dhe shkrime në shumë gjuhë.

Po të vizitoni Nyonin, Bielin, Sionin, Rappersëilin, Faidon apo Sagliains, ju do të zbuloni afreske të tëra të përbërë nga citime të zgjeruara të komenteve nga autorë dhe gjuhë të mbledhura nga popullata përreth.

Efekti është i pazakontë: zbukurues, informativ dhe frymëzues. Kalimi i kohës, përfundimisht do ta fshijë atë.