Prokuroria federale gjermane sot akuzoi një shtetas rus për planifikimin e një sulmi terrorist në Gjermani së bashku me një bashkëpunëtor të dyshuar i cili u arrestua në një rast të veçantë në Francë, në vitin 2017.

Prokurorët federalë njoftuan të martën se 31-vjeçari, i identifikuar vetëm si M.K. për shkak të ligjeve të privatësisë gjermane dhe i arrestuar në gusht, është akuzuar për përgatitjen e një akt dhune dhe planifikimin e një shpërthimi, transmeton AP.