Komiteti Ndërkombëtar Olimpik ka sjell vendim që karateja si disiplinë të ketë afat të shkurtër të statusit olimpik,  respektivisht vetëm në LOD në Tokio 2020.

Kjo është goditje e madhe për shpresat e sportit të karatesë në Maqedoni, pasi ky sport është më i suksesshmi dhe sjell shanse të mëdha për medalje olimpike.

 

Arsyeja për këtë vendim është se francezët si organizator të LO në Paris në vitin 2024 nuk janë të interesuar për karatenë dhe se prioritet do tu jepet disiplinave të tjera./lajm