“Gjuha shqipe në Maqedoni nuk mund të zyrtarizohet vetëm me miratimin e një ligji, por për një gjë të tillë duhet të ndryshohet edhe neni V i Kushtetutës”, thotë ish politikani Hysni Shaqiri në intervistën për Gazetën Lajm. “Janë miratuar tre ligje për gjuhën shqipe dhe gjithmon BDI-ja ka thënë se e ka zyrtarizuar shqipe, por kjo nuk është e vërtetë” u shpreh Shaqiri. Deklarata e plotë në videon më poshtë.