Në intervistën e tij për Gazetën Lajm ish politikani Hysni Shaqiri flet për vendimin e tij që kishte marrë në vitin 2001 për të braktisuar mandatin e deputeti dhe për t’iu bashkuar UÇK-së. Pas përfundimit të konfliktit ai kaloi në BDI, por për shkak të pakënaqësive nga politikat e kësaj partie, ai braktisi atë dhe postin e nënkryetarit të Kuvendit që mbante në atë kohë. Pjesën e fundit të intervistët së Hysni Shaqirit për Gazetën Lajm, në videon më poshtë.