Pavarësisht shtëpive ku ata jetojnë tani, udhëheqësit botërorë i kanë ndërruar vendbanimet e tyre, që nuk kanë qenë kaq madhështore sa sot. Shikoni se ku ka jetuar Vladimir Putin, Barak Obama apo Angela Merkel.

Vladimir Putin

Presidenti rus Vladimir Putin u shpall njeriu më i fuqishëm në botë. Kjo është një nga rezidencat më të kushtueshme zyrtare të presidentit.

Por kur ishte një fëmijë Putin ka jetuar në këtë apartament në Shën Petersburg.

Barak Obama

Shtëpia e Bardhë është ndoshta dëshira e çdo udhëheqësi botëror. Ajo është ndërtuar në vitin 1792 dhe në të janë vendosur të gjithë presidentët deri tek ai aktual Barak Obama

Barak Obama

Shtëpia e Bardhë është ndoshta dëshira e çdo udhëheqësi botëror. Ajo është ndërtuar në vitin 1792 dhe në të janë vendosur të gjithë presidentët deri tek ai aktual Barak Obama

Angela Merkel

Kancelaria e Gjermanisë e ka shtëpinë dhjetë herë më të madhe se Shtëpia e Bardhë. Megjithatë, Angela Merkel ka vendosur të jetojë  në banesën e saj në Kurpfergraben.

 

Jo shumë ndryshe nga ajo aktuale, edhe shtëpia e fëmijërisë së saj duket modeste

Margaret Thatcher

Thatcher, e cila u votua kohët e fundit si gruaja më me ndikim në 200 vitet e fundit, e kaloi shumicën e jetës së saj në shtëpinë e saj në banesën gjashtëkatëshe e cila tani është në treg për 3 milionë funta.

Para se të jetonte aty, Thatcher ka jetuar në këtë banesë të vogël me babain e saj.

Adolf Hitler

Adolf Hitler kaloi pjesën më të madhe të jetës së tij në Kehlsteinhaus, e njohur si ‘Foleja e Shqiponjës’, shtëpi luksoze në një kodër.

Megjithatë, Hitleri nuk u rrit në luks. Ai i kaloi vitet e tij të adoleshencës në këtë shtëpi në Austri.