Zgjedhjet Presidenciale janë temë debati e javëve të fundit në Maqedoninë e Veriut, të cilat do të mbahen më 21 prill të vitit 2019.

Portali TopalNeës shkruan se se ka takime intenzive në mes kreut të BESËS Bilall Kasami dhe atij të Aleancës për Shqiptarët Ziadin Sela, në lidhje me një kandidat të përbashkët për zgjedhjet Presidenciale.

Po ashtu ky portal shkruan se janë dy emra si kandidat të mundshëm, edhe atë një opcion është propozimi i diasporës Ilaz Kadriu, ndërsa tjetri është propozim i intelektualeve për akademikun Izet Zeqiri.

Megjithatë nga dyja partitë zyrtarisht thonë se ka gatishmëri për një kandidat të përbashkët opozitar, por se nuk se nuk është biseduar për emra.