Nëse maceja duket pak e ashpër ose agresive, mund të keni vet ju fajin.

Shkencëtarët kanë gjetur se macet janë vërtetë imituese- dhe zhvillojnë personalitete që pasqyrojnë pronarët e tyre.

Kafshët që ishin neurotikë, me mbipeshë ose të gëzuar kishin pronarë që kishin tipare të ngjashme, gjetën studiuesit.

Ndërsa qentë shpesh thuhet të jenë si pronarët e tyre, macet janë konsideruar prej kohësh si krijesa më të pavarura.

Ekspertët e sjelljes së kafshëve në Universitetin Lincoln thanë se pronarët që ishin neurotikë kishin më pak gjasa të lejonin macet e tyre jashtë.

Si rezultat, kafshët e tyre kishin më shumë shanse të mbipeshës dhe ishin më të shqetësuara apo të frikshme treguan probleme të sjelljes.