Zgjedhjet e ardhshme presidenciale të SHBA-ve nuk janë deri në nëntor të vitit të ardhshëm. Por deri tash dihen disa nga kandidatët që do të jenë rival të Trump.
Deri më tani sipas mediave amerikane, për president të SHBA-ve, pritet të kandidojnë këta emra: Cory Booker, Pete Butteigieg, Julian Castro, John Delaney, Tulsi Gabbard, Kristen Gillibrand, Kamala Harris, John Hickenlooper, Jay Inslee, Amy Klobuchar, Elizabeth Ëarren, Marianne Ëilliamson, Andreë Yang.

Por kjo listë pritet që të rritet në muajt në vazhdim. Nga raportimet e bëra, kësaj liste të gjatë pritet t’i bashkohen emra si, Joseph R.Biden Jr, Steve Bullock, Sherrod Brown, Mitch Landrieu, Terry McAuliffe, Beto O’Rourke dhe Howard Schultz.