Demokratet Rashida Tlaib në Michigan dhe Ilhan Omar në Minnesota kanë fituar garën zgjedhore dhe janë bë femrat e para muslimane anëtare të Kongresit amerikan. “Nuk mund të pres të jem në shërbimin tuaj, inshallah”, ka shkruar Taib në tëiter. Tlaib, 42 dhe Omar, 37, ishin pjesë e numrit record të kandidatëve muslimanë që garuan në zgjedhjet për Kongresin dhe Senatin amerikan në zgjedhjet e këtij viti.