Një plakë e verbër që kishte parashikuar sulmet terroriste të 11 shtatori dhe cunamin në 2004’tën, ajo kishte paralajmëruar edhe rritjen e Grupit Islamik, disa vite më parë.

Baba Vanga, një bullgare, bëri një profeci të pushtimit të Europës nga ekstremistët myslimanë në vitin 2016.

Ajo ka parashikuar një luftë të myslimanëve, e cila do të fillonte me Pranverën Arabë në vitin 2010, duke vazhduar në Siri dhe duke krijuar kalifatin e madh në 2014 me qendër Romën, shkruan Metro, transmeton Express.

Vanga ka vdekur në vitin 1996, në moshën 85 vjeçare, ka bërë shumë parashikime gjatë 50 viteve të saj.

Ajo ishte e njohur si “Nostradamusi i Ballkanit”, pasi që 85% e parashikimeve të saj ishin të sakta.