Medai Shaholli Mbrëmë në mesnatë kryepalamentari Talat trimi, ndërpret seancën pa asnjë arsye duke mos hedhur në votim heqjen e imunitetit për deputetin komit duke i bërë ”shërbim të madh” miqësisë së vjetër dhe të pashpallur DUI-VMRO! Kështu, Talati iu gjend pranë edhe njëherë miqësisë së vjetër për ta shpëtuar nga burgu komitin e VMRO-së Trajko Veljanovski, i cili dyshohet si organizator i dramës së ”27 prillit”. Ky është shërbimi më i madh që i ka bërë DUI komtëve të VMRO-së ! Jarania mes tyre siç duket vazhdon…