Është për t’u befasuar se sa pak dimë për monumentin më të njohur në Francë, dhe në botë.  Kulla e Eiffel është plot detaje të mrekullueshme, nëse shikoni pak më afër.

Ka oxhak industrial

Oxhaku është i fshehur në drunjtë në afërsi të kullës. Ai është më i vjetër se vetë monumenti, dhe është ndërtuar për të ndihmuar në ndërtimin e kullës.

Ka një shtëpi në të

Pas ndërtimit të Kullës Eiffel, Gustav Eiffel ka qenë njeriu qendër të lakmis. Jo për shkak të veprës së tij inxhinierike dhe dizajnuese, por për shkak të shtëpisë e cila ndodhej në nivelin më të lartë të kullës. Eiffel ka përdorur shtëpinë për mysafirë të njohur siç është Tomas Edisoni.

Ka postë

Në katin e parë ka postë për të dërguar kartolina nga Kulla Eiffel.
Poshtë kullës ka bunker luftarak
Ky bunker është i lidhur me tunele ushtarake, por ai përdoret sot si muze

Ka kopshte

Parqet piktoreske gjenden fare pranë afër kullës.
Cafe La Bonbonnière de Marie
Kjo kafene e vogël e cila konsiderohet si sekreti i Parisit.

Në kullë ka emra

Gjatë restaurimit të kullës, janë vendosur 72 emra të shkencëtarëve dhe inxhinierëve Francez. Shumica prej tyre kanë qenë aktiv gjatë Revolucionit Francez.

Ka shkallë spirale

Këto shkallë nuk përdoren më, por mund të shihen.
Kulla është dashur të rrënohet para 20 vjetësh
Si edhe shumë vepra të tjera arkitektonike të ndërtuara gjatë Festivalit Botëror.