Për vitin e tretë radhazi Singapori shpallet qyteti më i shtrenjtë në botë. Sipas një studimi të bërë nga kompania ‘Economist Intelligence Unit’ në vendi e dytë qëndron Cyrihu dhe Hong Kongu.

Singapori është për 2.7 herë më i shtrenjtë se Neë York-u kur janë në pyetje çmimi i automobilave, shpenzimi i transportit dhe veshmbathja.

Cyrihun dhe Hong Kongun i përcjell Gjeneva, më pas kryeqendra franceze Parisi, e cila gjendet në vendin e katërt.