Nuk ka detyrë më të rëndë se të flasësh për ata që jetën e tyre e shkruan me gjakun e tyre dhe që sot na flasin me mungesën e tyre. Sepse nuk ka fjalë dhe varg që i nderon më shumë ata se vet vepra e tyre.

Ata u bënë luleborat e lirisë shqiptare, duke na ndërgjegjësuar se liria është një ideal që kërkon sakrifica të përtejme.

Lavdi dëshmorëve të kombit!/Asaf Ademi