Kryeministri i Francës, Manuel Valls, ka thënë se policia ka kryer më shumë se 150 bastisje kundër islamistëve të dyshuar në mbarë vendin.

Burimet policore thonë se kontrollet kanë çuar në disa arrestime dhe në konfiskimin e një arsenali armësh.

Kërkimet, ndërkaq, vazhdojnë për anëtarët e mbijetuar të grupit islamist, i cili ka vrarë së paku 132 persona të premten në Paris.

Shtatë sulmues të Parisit kanë vdekur, shumica e tyre pasi kanë shpërthyer rripat vetëvrasës.

Valls ka thënë se sulmet në Paris janë planifikuar dhe organizuar nga Siria./Rel/