Çerdhja Al-Nur në Mianz të Gjermanisë është urdhëruar të mbyllet me 31 Mars të këtij viti.

Shoqata Ismalike e cila e udhëhiqte atë u akuzua për interpretime fetar ekstremistë  dhe shpërndarjen e materialëve të rrezikshme, raporton dalymail.

Dyshimet mbi xhaminë lindën prej vitit 2012, kur kjo çerdhe u akuzua që po punonin një mësues tradicionalist, i cili udhëhiqte Universitetin Islamik Online dhe është dëbuar nga shumë vende të botës.

Me mbylljen e kësaj çerdhe do t’i hiqet edhe licenca, kurse për fëmijët do të gjendet një institucion tjetër arsimor.

Loading...