Maqedonia dëshiron të këtë marrëdhënie të mira ekonomike me të gjitha shtetet, përfshirë edhe Rusinë, mirëpo nuk do të lejojë që Rusia të bëjë presion ekonomik.

Ministri i ekonomisë së Maqedonisë mesazh Rusisë: Nuk lejojmë të na bëni presion ekonomik! (VIDEO)Kreshnik Bekteshi

Gepostet von Lajm TV am Samstag, 16. März 2019

Kështu ka komentuar ministri i ekonomisë Kreshnik Bekteshi informacionet se dogana ruse është duke kthyer në kufi kamionët maqedonas për shkak të emrit të ri “Republika e Maqedonisë së Veriut”.

Edhe pse thotë se në ministri nuk kanë arritur ende konfirmim zyrtar për këto informacione, Bekteshi në intervistën për Gazetën Lajm rikujton se për emrin e vendit ka vendosur Kuvendi me dy të tretat e votave.

Ai poashtu thekson se partnerë kryesorë të Maqedonisë janë vende evropiane. Në këtë intervistë Bekteshi është përgjigjur mes tjerash edhe në këto pyetje:

A ka filluar biznesi dhe ekonomia të frymojnë më lirshëm pas miratimit të Marrëveshjes së Prespës dhe se shpejti Maqedonia pritet të bëhet anëtare e NATO-s?

A mund të na sqaroni me shembuj konkret se në cilat sfera po vërehet efekti pozitiv i këtij hapi politik (ratifikimit të Marrëveshjes së Prespës)?

Investimet kapitale që parashihen në vitin 2019 dhe cilat parashihen në pjesën perëndimore të vendit?

Statistikat e fundit tregojnë se pa punësia ka rënë nën 20 për qind. Sa janë reale vlerësimet se kjo rënie para së gjjthash është meritë e ikjes së rinisë jashtë vendit?

Çka po ndërmerrni ju si ministër për të hapur rrugën e eksportit të produkteve vendore, duke pasur parasysh se eksporti është një nga faktorët kyç për rritje ekonomike?

Sa ka për fituar ekonomia e Maqedonisë nga vendosja e taksës 100 për qind prej autoriteteve kosovare për produktet serbe dhe sa mbajnë akuzat se në Maqedoni po ripaketohen produkte serbe dhe po eksportohen në Kosovë si produkte nga Maqedonia?