NASA ka bërë të ditur se përmes teleskopit të hapësirës, astronomët e saj kanë zbuluaj një ‘super-tokë’ të re, me shpresën se atje ka edhe jetë.Siç bëhet e ditur, planeti i ri i zbuluar është dy herë më i madh se toka dhe është i njour si K2-288Bb.Nasa thotë se gjendet rreth 226 vite dritë larg, dhe mendohet se është i pasur me gaz njëjtë si Neptuni.‘Është një zbulim shumë emocionues, sidomos deri u bë e ditur. Planetet e kësaj madhësie janë shumë të rralla’, thuhet në njoftim.Sidoqoftë, tashmë e disa vite NASA ka provuar të zbulojë planete të reja në të cilat mund të ketë gjallesa. Madje, astronomët e saj janë duke hulumtuar në planetin Mars, pasi që atje kanë gjetur më së shumti fakte se mund të ketë jetë.