Në Australi, është themeluar partia e parë që përfaqëson komunitetin myslimanët, e cila pritet të garojë në zgjedhjet e ardhshme federale.

Në ditën e inaugurimit të kësaj partie, në Sydney, themeluesi partisë, Diaa Mohamed i ka thënë agjencisë Fairfax, se ai dëshiron të përfaqësojë një zë, për myslimanët, raporton BBC.

“Ka shumë parti që kundërshtojnë në mënyrë specifike Islamin dhe myslimanët, por myslimanët ende nuk kanë ndonjë përfaqësim zyrtar,” tha ai.

Australia ka një numër të partive anti-Islam, duke përfshirë edhe një të mbështetur nga deputeti holandez Geert Wilders.