Autoritetet pakistaneze të premten u zotuan të bëjnë një goditje “masive” që synonte gjuhën e urrejtjes dhe ekstremizmin në mediat sociale, pasi një ministër u mburr se arrestimet tashmë janë bërë.

Zyrtarët në Pakistan shpesh akuzohen për zhurmën e mediave dhe për individët që kanë kritikuar vendosjen e fuqishme ushtarake të vendit dhe kanë bllokuar qindra faqet e internetit dhe llogaritë e mediave sociale gjatë viteve.

Ministri i informacionit Fawad Chaudhry njoftoi qeverinë po krijon një krah të ri të zbatimit për të rregulluar mediat sociale gjatë një fjalimi në kryeqytetin Islamabad.

“Ne bëmë disa arrestime javën e kaluar dhe me vullnetin e Allahut po fillojmë një goditje masive kundër përdoruesve të mediave sociale që përhapin gjuhën e urrejtjes dhe dhunën”, tha ai.

Vetë censura në vendin e Azisë Jugore gjerësisht besohet të jetë i përhapur në shitoret tradicionale të lajmeve.

“Problemi ynë është se mediat digjitale kanë të bëjnë me marrjen e mediave zyrtare kështu që është e rëndësishme për ne që të rregullojmë këtë”, shtoi Chaudhry, duke thënë: “Mediat informale janë një problem më i madh se mediat zyrtare.

Të martën, një pjesë e opinionit në International New York Times që kritikoi ushtrinë e fuqishme të Pakistanit u censurua nga botuesi i saj lokal dhe u zëvendësua me një hapësirë ​​bosh.

Aktivistët dhe blogerët shpesh raportojnë të marrin paralajmërime nga Facebook dhe Twitter për postimin e përmbajtjes së paligjshme.

Mediat lokale gjithashtu u ankuan për presionin në prag të zgjedhjeve të përgjithshme në korrik për të vetë-censuruar në favor të fituesit të mundshëm, kryeministrit, Imran Khan.

Komiteti për Mbrojtjen e Gazetarëve tha se ushtria kishte “në heshtje, por në mënyrë efektive, ka vendosur kufizime për raportimin” në një raport të lëshuar në shtator të vitit të kaluar.

Loading...