Ylber Murtezi

Rrahja gjoksit dhe të bësh hop para se të kërcesh mund te sjell kontraefekt. Kjo na ndodhi pikërisht dje me rezultatet që u shpallen në agjencionin e filmit, ku nga buxheti i paraparë, vetëm 3 për qind shkojnë për produksionet e filmit shqiptar. Do të ishte e arsyeshme që sekretari shtetëror me shumë të merret me kulturën shqiptare, se sa t’i kushtojë 24 orë humbje kohe duke u marrë me Besën ose Aleancën. Emërimi vjen për të përfaqësuar Aleancën, Besën, Bdi-në dhe shumë shoqata dhe intelektualë tjerë të pavarur, e jo për të përfaqësuar vetëm Bdi-në. Ky është fundi dhe degradimi më i madh që u është bëre ndonjëherë produksioneve shqiptare.

Paramendoni “sikur” sekretari shtetëror i ministrisë së kulturës në Kosove apo Shqipëri të humbte kohë me ofendime ndaj subjekteve tjera! Gjë absurde apo jo?! E kjo ndodh vetëm tek ne!

Qoftë teatri, qoftë pozitat tjera shtetërore sikur janë prone e tyre dhe e kanë trashëgimi nga “Baba”!

agjencioni