Greece1

Pas problemeve dhe krizëz financiare në Greqi, kanë filluar të qarkullojnë shumë shaka, ironi dhe legjenda urbane.

“A keni dëgjuar  në lidhje me pilotin grek i cili me F- 16  u ul në Turqi për të tërhequr para? ”

Por kjo nuk është thjesht një legjendë urbane.

Një pilot grek ka ateruar me helikopterin e tij luftarak në një fushë në  ishullin lindor të Egjeut, Samos.

Piloti ishte Iinjohur me këtë zonë prej ushtrimeve të shpeshta të trajnimit mbi Egje, piloti Sipostopoulos ishte duke fluturuar një patrullë mbi ishullin grek Samos kur ai papritmas ndryshoi kurs drejt një aeroporti të braktisur në qytetin e Söke. Qytetki Soke gjendet vetëm 3 kilometra larg në krahinën perëndimore të Turqisë.

Piloti pastaj shkoi në këmbë  në një fshat të afërt dhe shkoi në një kabinë të këmbimit dhe konvertoi një sasi të mëdha të monedhave turke lira  në euro.

Ai kishte tërhequr para nga tre ATM të ndryshme dhe i konvertoi të gjitha në euro përpara se të ngritej në ajër sërish.

Tani me mbi 2,000 euro në dorë, piloti u ngrit në ajër për tu kthyer sërish në aeroportin grek.

Menjëhërë u lajmëruan zyrtarë lokalë të komunës për tu raportuar ky “incident”.