Komisioneri për Zgjerim dhe Politika të Jashtme Fqinjësore, Johannes Hahn sot tha se është duke pritur përgjigje nga Kosova lidhur me taksën për produktet që importohen nga Serbia dhe Bosnja e Hercegovina.
Hahn ka thënë se e ka përsëritur ofertën Qeverisë së Kosovës për të negociuar barrierat tregtare në një format të veçantë.

Sipas tij, duhet gjetur një zgjidhje sa më e shpejt.

Mirëpo, në Qeverinë e Kosovës po thonë se vendimi për taksën vazhdon të mbetet i njëjtë.

Këshilltari i kryeministrit Haradinaj, Avni Arifi ka thënë për lajmi.net se ende nuk ka ndonjë ndryshim.

“Nuk ka ndonjë ndryshim në qëndrimin e Qeverisë së Kosovës në lidhje me këtë çështje”, ka thënë Arifi.

Ditë më parë, presidenti i vendit Hashim Thaçi është shprehur i gatshëm të shqyrtojë heqjen e tarifave nëse Kosovës i jepet një rrugë e qartë drejt arritjes së një marrëveshje finale paqësore me Serbinë.

Kryeministri, Ramush Haradinaj nuk i ka komentuar deklaratat e presidentit vetëm se ka ripërsëritur qëndrimin e tij se taksa hiqet vetëm kur Serbia e njeh Kosovën.

Nga ana tjetër, pala serbe ka deklaruar se dialogu Beograd-Prishtinë nuk do të zhbllokohet deri sa të merret një vendim për largimin e këtyre barrierave ndaj produkteve serbe. /Lajmi.net/