QytetiQeveria meksikane u ka bërë ftesë të gjithë artistëve të rrugës, që të pikturojnë një mural të madh, në mënyrë që të reduktohet dhuna, dhe rezultatet janë mahnitëse, raporton britanikja Telegraph, transmeton Klan Kosova.

Përderisa shumica e qeverive janë të dedikuara që t’i reduktojnë grafitet e rrugëve, në Meksikë, autoritetet kanë iniciuar një organizim, ku i kanë ftuar të gjithë artistët që të pikturojnë atë që sipas tyre, është murali më i madh në shtet.

Irving Trejo, of the artist collective German Crew, paints a section of a mural in the Palmitas neighborhood of Pachuca, Thursday, July 30, 2015. The German Crew artist collective responsible for the project, claims it is Mexico's largest mural. They have spent the last 14 months creating trust with the community, and working with residents to paint their homes with bright colorful designs. (AP Photo/Sofia Jaramillo)
Irving Trejo, of the artist collective German Crew, paints a section of a mural in the Palmitas neighborhood of Pachuca, Thursday, July 30, 2015. The German Crew artist collective responsible for the project, claims it is Mexico’s largest mural. They have spent the last 14 months creating trust with the community, and working with residents to paint their homes with bright colorful designs. (AP Photo/Sofia Jaramillo)
I pikturuar nga një grup gjermanësh, më shumë se 209 shtëpi në një kodër të Palmitas në Pachuaca, e cila ishte një lagje depresive, murali i ka dhënë hije tjetër kësaj pjese, dhe ka për qëllim që të reduktojë dhunën në mesin e njerëzve të rinj.

Murali në tërësi përfshinë një sipërfaqe prej 20,000 metra katrorë dhe artistët kanë përdorur rreth 20,000 litra ngjyrë për të krijuar veprën magjepsëse të cilën e kanë quajtur “El Macro Mural Barrio de Palmitas”.

Irving Trejo, of the artist collective German Crew, picks out a can of orange paint while working on a gigantic mural in the Palmitas neighborhood of Pachuca, Mexico, Thursday, July 30, 2015. The government-sponsered project is called Pachuca Paints Itself and aims to bring the community together and rehabilitate the area. (AP Photo/Sofia Jaramillo)
Irving Trejo, of the artist collective German Crew, picks out a can of orange paint while working on a gigantic mural in the Palmitas neighborhood of Pachuca, Mexico, Thursday, July 30, 2015. The government-sponsered project is called Pachuca Paints Itself and aims to bring the community together and rehabilitate the area. (AP Photo/Sofia Jaramillo)

Afresku të cilin e ka financiar qeveria, ka dashur dy muaj kohë që të kompletohet.

Ata shpresojnë që projekti t’i ndihmojë të rinjtë që të përdorin artin si mënyre të të shprehurit
Qyteti3

Qyteti4German Crew member Carlos Duarte, left, is accompanied by Regina Robles, right, as he paints a section of a gigantic mural in the Palmitas neighborhood of Pachuca, Mexico, Thursday, July 30, 2015. Muralists from the German Collective have spent the last 14 months creating trust with the community,and working with residents to paint their homes with bright colorful designs. (AP Photo/Sofia Jaramillo)