“Nuk luajmë bixhoz me mandatin siç luajnë ata” tha kryeministri Edi Rama ndër të tjera në fjalën që po mban në Kuvend ndërsa jashtë vijon protesta Rama ik!

Dorëzimin e mandateve, Rama e quajti “vendim politikisht vetëvrasës i udhëheqës së opozitës”

Kryeministri i Shqipërisë njohu opozitën e re

“Ka të tjerë që janë jashtë këtyre mureve dhe mezi kanë pritur të shpëtojnë nga të njëjtat fytyra që vetëm me politikën nuk ka lidhje. Kërkojnë të marrin pushtetit në tavolië me përmbysjen e rregullave të lojës. Ne jemi gjithmonë gati të flasim.”

Me tej shtoi se maxhoranca ishte gati për të dialoguar por nuk negocion mandatet.

“Jemi gati të dialogojmë për gjithçka por nuk jemi gati të negociojmë rregullat themelore që bëjnë ndryshimin mes këtij sistemi. Mandatin e marrë nga qytetarët nuk e negociojmë me askënd. Nuk kanë asnjë shans të marrin asnjë nga bashkitë që kemi. Ajo që na takon është të marrim të gjitha bashkitë. Komplet”