Rreth 40 poetë nga vendi dhe jashtë do të marrin pjesë në manifestimin ndërkombëtar ‘Mbrëmjet strugane të poezisë 2017’ e cila për të shtatën herë prej sot deri nesër do të mbahet në Strugë, Ohër dhe Vevçan në organizim të qendrës kulturore ‘Valë’ dhe revi ndërkombëtare për poezi ‘Dallgët’.

Në manifestim do të marrin pjesë shkrimtarë nga Maqedonia, Shqipëria, Serbia, Gjermania, Bullgaria, Kroacia, BeH, Mali i Zi, Rusia…si dhe fituesi i çmimit ‘Vala e poezisë’-akademiku Risto Vasilevski, Mujo Buçpapaj nga Shqipëria, etj. Do të ketë edhe program të pasur kulturor për tı pranishmit dhe lexime poetike.