Një helikopter është rrëzuar në veriun e Kenias duke lënë të vrarë 4 turisë amerikan si dhe pilotin e saj nga Kenia.

Helikopteri u rrëzua në Central Island National Park të dielën. Ai ishte nisur për të çuar për kamping turistë dhe pak para destinacionet kishte ndodhur aksidenti.

Shkaqet e rrëzimit akoma nuk dihen.

Mediet lokale raportojnë se piloti Mario Magonga kishte punuar për qeverinë e Kenias në repartin ‘Forcat Mbrojtës’ në ushtri. Në mars të vitit 2017 ai kishte filluar të punojë si pilot për një firmë private.