Nëse ndërmjetësuesi Peter Vanhaute nuk i përfshinë në negociata edhe përfaqësues të shoqatave të gazetarëve dhe organizatat e medias, ata do të protestojnë para Klubit të deputetëve, tha Kryetari i  SHGM, Naser Selmani, transmeton TetovaSot.

Sipas tij, ndryshimet e fundit në Kodin Zgjedhor në pjesën e mediave kanë marrë procedurat jo-transparente dhe dënimet janë rritur dyfishë me këtë do të rritet edhe më tej presioni mbi mediat.

Ne Kërkojnë nga ndërmjetësi Peter Vanhaute që menjëherë t’i përfshijë përfaqësues nuk gazetarët dhe mediat në bisedime. Nëse nuk rishqyrtohet gjobat dhe në qoftë se ne nuk do të përfshihemi në bisedime, ne do të organizojmë protesta para Klubit të deputetëve dhe do të kërkojmë nga mediat që të bojkotojnë të gjitha vendimet që dalin nga diskutimet e bisedimeve dhe partitë le të organizojnë vetë për zgjedhje të ndershme dhe demokratike pa mediat, tha mesa tjerash Selmani