Ky djathë tregtohej në supermarketet Conad dhe vet kompania e ka tërhequr ditën e sotme nga të gjitha pikat e shitjes. Shkak për tërheqje nga tregu është bërë një sasi djathi Gorgonzola, e cila ka dalë me probleme në Itali. Bëhet fjalë për  produktin “Gorgonzola S&D” 200 gr me nr. Lotto: 16279048, për të cilin kanë nisur procedurat e tërheqjes së produktit nga pikat e shitjes si pasojë e një mospërputhshmërie mikrobiologjike në disa pika shitje në Itali.

Pavarësisht se nuk bëhet fjalë për të njëjtin prodhim, përkohësisht është marrë masa tërheqje nga tregu nga Conad derisa të dalin analizat. Ndërkohë inspektorët e Autoritetit Kombëtar të Ushqimit po kryejnë kontrolle në markete dhe supermarkete, nëse është tërhequr e gjithë sasia e djathit Gorgonzola. Mostrat e këtij djathi po çohen për analiza dhe do të pritet përgjigja nga laboratorët e ISUV, nëse djathi Gorgonzola ka prombleme apo jo. Qytetarët të cilët e kanë blerë këtë lloj djathi, mund ta kthejnë në pikat e shitjes.

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit u bën thirrje konsumatorëve që të jenë të vëmendshëm ndaj njoftimeve të AKU si dhe të denoncojnë çdo rast të cënimit të sigurisë ushqimore në numrin pa pagesë 0800 75 75.