Ulja e shkallA�s sA� papunA�sisA� nA�n 20% nuk do tA� thotA� se problemi A�shtA� zgjidhur. A�A�shtjet politike ngadalA� po marrin epilogun e duhur, kA�shtu, nA�se nuk shfrytA�zohet kjo periudhA� pA�r aktivitete tA� pA�rshpejtuara nA� ekonomi, nuk do ketA� rezultate pozitive, vlerA�sojnA� ekspertA�t. Profesori Lazar Jovevski, thotA� se A�shtA� mirA� qA� pjesa mA� e madhe e tA� punA�suarve tA� ri janA� nA� sektorin real dhe do tA� kontribuojnA� pA�r pA�rmirA�simin e gjendjes nA� tregun e punA�s, por shqetA�son fakti qA� ende punA�sime bA�hen nA� administratA�n shtetA�rore, edhe atA� kuadA�r joadekuat.

NA� sektorA� dhe institucione tA� caktuara kemi punA�sime tA� stA�rmbushura nA� llogari tA� tjerA�ve ku realisht mungon kuadA�r i cili me profesionalizA�m do i kishte kryer obligimet e punA�s nA� dhA�nien e shA�rbimeve pA�r qytetarA�t. Dhe qA� kA�tu po na huton fakti, apo fenomenologjia interesante qA� A�on nA� drejtim tA� krijimit tA� vazhdueshA�m tA� pakA�naqA�sisA� nA� sektorin publika�?.

viagra ala venta sin receta, viagra ala venta sin receta, viagra ala venta sin receta, viagra ala venta sin receta, viagra ala venta sin receta, viagra ala venta sin receta, viagra ala venta sin receta, viagra ala venta sin receta.
QytetarA�t nA� vend gjithnjA� e mA� shpesh pranojnA� punA� qA� nuk A�shtA� sipas kualifikimeve tA� tyre. Hulumtimi i Institutit a�?Finance Thinka�?, tregon se qytetarA�t qA� janA� punA�suar nA� veprimtari ndryshe nga arsimimi i tyre. NA� shumA� raste janA� pa kontrata adekuate, ekziston pasiguri nA� vendin e punA�s, ndA�rsa edhe rrogat janA� mA� tA� ulA�ta nga ato qA� do merrnin nA�se do punonin nA� profesionin e tyre. Rezultatet e hulumtimit kanA� treguar se nA� vend me problemin e kA�tillA� ballafaqohen mA� shumA� se gjysma e tA� rinjve deri nA� moshA�n 29 vjeA�. Nga Instituti thonA� se ky fenomen quhet nA�n-punA�sim. a�� theksoi Lazar Jovevski, profesor universitarA�

GratA� janA� mA� tA� prira pA�r punA� jashtA� kualifikimit tA� tyre, por nA�se shihet nA� aspektin e arsimit, atA�herA� A�edhe tA� rinjtA� qA� janA� me arsim tA� lartA� ballafaqohen me punA� qA� nuk A�shtA� nA� bazA�A� tA� pA�rgatitjes sA� tyre profesionale. Kjo tregon nA� faktin se ekziston njA� jo pA�rshtatje e shkathtA�sive me ofertA�n dhe kA�rkesA�n nA� tregun e punA�sa�?. a�� u shpreh Tereza KoA�ovska, Institut pA�r analiza ekonomike Finance Think

Dhe derisa papunA�sia sipas statistikave shA�non ulje, edhe mA� tej A�do i dyti i ri nA� Maqedoni deri nA� 24 vjet A�shtA� i papunA�. Shkalla e papunA�sisA� tek tA� rinjtA� pA�rfundimisht me tremujorin e fundit tA� vitit tA� kaluar A�shtA� 44%. Statistika shtetA�rore ka llogaritur se numri i burrave tA� papunA� tA� moshA�s 15-24 vjet nA� tre muajt e fundit tA� vitit 2018 A�shtA� rritur krahasuar me vitin 2017. NA� nivel vjetor negative janA� edhe tA� dhA�nat pA�r shkallA�n e papunA�sisA� tek tA� rinjtA�, prej 24.5% bie nA� 22%. NA� periudhA�n e njA�jtA� A�shtA� shA�nuar ulje edhe te papunA�sia e femrave deri nA� moshA�n 24 vjet.