Nënkryetari i Kuvendit dhe zyrtari i lartë i Partisë Demokratike të Kosovës, Xhavit Haliti, është duke dhënë dëshminë për rastin e Syrit të Popullit në Gjykatën Themelore të Prishtinës, raporton Gazeta Express.
Haliti dëshmoi se për Syrin e Popullit ka dëgjuar nga mediat por për Murat Jasharin tha se e njeh dhe ka kontaktuar me të në vitin 2000 ose 2001.
Për pyetjet që Jashari i ka parashtruar ndaj Xhavit Halitit, atëherë kur ka dalë lista e ekzekutimeve, Haliti tha se Murat Jasharin nga Orizarja e Kumanovës, e kanë përdorë si kobure.
“Mu me ka ardhë gjynah prej Muratit sepse e kanë përdorë si kobure. Ai ato pyetje nuk besoj se i ka shkru vet”, tha Haliti.
E për Sadri Ramabajën, Xhavit Haliti tha se ka qenë anëtar i LPK’së, e me pas ishte përjashtuar nga ajo.

“Sadri Ramabaja ka qenë anëtar i LPK’së, mandej është përjashtuar nga ajo. Pas luftës, është rishfaq me propaganda të një luftimi të caktuar”, tha Haliti.
Haliti ka treguar edhe për një konflikt që Ramabaja ka pasur me Emrush Xhemailin.
“Sadri Ramabaja ka pasur një konflikt politik ne Emrush Xhemailin. Une e Avni Dehari kemi qene pleqnar, i kem nda atëherë”, ka thënë Haliti.
Ndërsa Sadri Ramabaja ka reaguar duke i thënë se nuk është e vërtetë që Xhavit Haliti ka qenë pleqnar në LPK.
Ndërsa Haliti i ka thënë Ramabajës se ka qajt kur është përfshirë në atë konlfikt.
“Ke qajt para meje edhe Avni Deharit kur ke pas konflikt”, ka shtuar Haliti.